Cestovní pokyny k odjezdu do Francie.

10.05.2012 14:55

Cestovní pokyny k odjezdu do Francie.

 
Autobus bude přistaven v pátek 16.1. na 2 místa do Prahy k nástupu a to:

v 18:45 hod na Budějovické před hotelem ILF -malé odstavné parkoviště směr centrum -přímo naproti vstupu do metra - odjezd 19:00 hodin

/metro Budějovická, výstup směr Antala Staška, po schodech nahoru a přes ulici - a jste tam/

v 19:20hod  na parkovišti areálu SK Aritma Praha 6, na rohu ulic V středu a Nad Lávkou- odjezd 19:30

 

Jedeme směr Plzeň ..... a frčíme  za sněhem.

 

 

Co byste měli vědět:

nezapomeňte se pojistit na léčebné výlohy pro cestu do zahraničí  /cca 23-30,-Kč na den/

děti musí mít helmy na lyžování
na cestu se oblečte, jako byste šli se psem - pohodlně a volně /bez vodítka/ - cesta dlouhá, polštářky mazlíčky s sebou
doporučuju krém na opalování - je to divný, ale i v mínus 10ti kůže hnědne
drobné euro mince na wc po cestě, či kávičku a podobně

sluneční brýle,
kdo má na DVD hezkej film, vezměte, pustíme v autobuse - někdy ta nabídka erární nebývá ke koukání

 

...a standardně:
 

lyže je lepší transportovat v obalu, pokud není, nezapomeňte je dobře svázat.
potraviny /mám na mysli ty tekutější/ zabezpečte proti vytečení -kombinace pivní odér, kečup a nakládaný sýr -nic moc
plánujeme zastávku ve Francii "pod horami", nicméně spolehnout se na otevřený obchod v případě, že hodláte koupit vše tam, za jistých okolností může způsobit, že budete nakupovat až ve středisku s horskou přirážkou.

Cesta je dlouhá -počítejte s tím - nebojte se vzít si polštářek hajánek a pohodlné oblečení. Pustíme si video - pak usneme a ráno nás probudí Francouzské sluníčko -úžasná nabíječka!

V recepci se někdy platí tzv. kauce /cca 100€/,  jedná se o vratnou zálohu, která slouží pouze jako garance, kdyby nějaký opilec zničil vybavení pokoje. Nikdy se nám to nestalo, stačí platební karta, ze které si recepce udělá výpis - ten pak roztrhá při odjezdu. Hotovost je samozřejmě vrácena bez roztrhání.

Velmi často se stává, že po příjezdu /cca v sobotu v poledne/ čekáme, než nám rozdají klíče od pokojů. Vše zařídím na recepci, jak nejrychleji to půjde, nekomfortní pro Vás je pouze to čekání s bagáží někde poblíž recepce. Když je hezky, je to legrace - pokud sněží, nebudu holt na ty Vaše rozesmátý obličeje koukat, no.

Po nastěhování do pokojů je potřeba vizuálně zkontrolovat, zda je pokoj uklizen, není rozbité okno, poškozená kuchyňská linka - zkrátka, že tam nebyl ten opilec, za kterého by byl považován po týdnu obyvatel pokoje. Pokud  najdete závadu, napíšete na papír, já to v recepci vyřídím. Kdo mi napíše, že má vidlička ohnuté bodáčky, toho s ní bodnu a v něm bodáčky narovnám.

Pokoje jsou podle nabídky 4 lůžkové, 6 ti lůžkové apartmány s oddělenou ložnicí, nebo velké 8 mi lůžkové apartmány Deky a polštáře jsou součástí vybavení, povlečení přivezeme s sebou od Cekare -rozdáme si ho a zas ho dovezeme zpět. Není potřeba vozit z domova.
Na pokoji je veškeré vybavení, které budete potřebovat k vaření, otvírání vína, ve většině případů je i myčka /vemte si tablety - jar funguje jako "hrnečku vař"/, je dobré mít s sebou houbičku - i ten jar trošičku - básnička božíčku.

Lyže velmi doporučuju nechat seřídit doma - ne že by to ve Francii neuměli, ale dáte za to peníze, které můžete vrazit do alkoholu delegátovi, aby Vám předvedl Spidermana na černý sjezdovce - opovažte se ! Budete-li potřebovat pomoct s dětmi, rád se jim budu věnovat, co se týká základů lyžování /funguje to lépe, než když rodiče křičí, dítě brečí/

Skipasy máme od neděle do pátku, rozdám Vám je, myslím, už v sobotu večer. Nepotřebujete fotky - /jen děvčata-mladší- dělám si každý rok album/. Kdybyste měli pocit, že jsem vtipný, dejte mi to včas najevo, většinou reaguji správně.

Co se týká jídla, velmi osvědčené jsou instantní polévky, špagety a podobné jednoduchosti, které byste doma fuj, tam se budete olizovat - zdravý vzduch a ty výkony!!! Jo a miluju ty čerstvý bagety za Euro, co křupou a dělaj drobešky po celym pokoji. Ve středisko je vždy jeden nebo více obchodů s potravinami, ceny jsou sice nepříznivé, ale dá se to /coca cola 2L 1,80€, rajčata kilo 2.60€, chleba kolem kila stojé kolem pade./

Návrat se plánuje na sobotu - v deset musíme odevzdat pokoje, no a uvidíme, jak dorazí řidiči, musí mít nějakou pauzu a pak se frčí zpátky. Moje zkušenost je -že cíl cesty bývá neděle kolem 8mé hodiny ráno v Praze-což považuju za velmi rozumný čas k návratu do té reality šedého konce ledna a vidiny pondělní práce. Ale nebojte, všichni Vám budou závidět barvu.

Kdybyste cokoliv potřebovali k Vaší spokojenosti, dejte mi zprávu na kvekline@gmail.com

Těším se na vás Kamil Tuček

 

 

 

—————

Zpět


www.ustarepani.cz